sacrament communie

Voor allen die gedoopt zijn is het noodzakelijk zich te voeden met de communie. Om te groeien heeft een mens voedsel nodig zowel voor het dagelijks leven als voor het geestelijk leven. Het goddelijk leven wordt trouwens niet alleen gevoed door de communie, maar ook door de heilige Schrift. Als gelovigen komen we samen rond de tafel van Jezus om door woord en brood één te blijven met Hem en met elkaar. Communie betekent letterlijk: één zijn met God en met elkaar. Zodra een kind dit enigszins kan begrijpen wordt het voedsel aangeboden.

Het spreekt vanzelf, dat de eerste communie alleen dan pas meer wordt dan een uiterlijk feest, als die eerste communie het begin is van regelmatige volgende kerkgang. Het voorbeeld van de ouders is hierin heel belangrijk. Dat een kind tot misschien lang niet altijd graag naar de kerk gaat, mag geen reden zijn het hierin vrij te laten. In deze ontwikkelingsjaren moet het kind ook heel veel andere dingen doen, die het misschien niet graag doet en die toch goed zijn. Het aanmelden voor de eerste communie gebeurt middels de parochiekern zelf. U kunt zich aanmelden bij de plaatselijke werkgroep. Verantwoordelijke pastor voor de eerste communie is pastor K. V.d. Wiele.

Eerste communie vieren in 2021

Afgelopen week is via de verschillende scholen het aanmeldformulier voor de eerste communie verspreid. We weten natuurlijk niet hoe het hele gebeuren rond het coronavirus zich verder zal ontwikkelen. Maar we kunnen pas iets van een planning proberen te maken op het moment dat we zicht hebben op hoeveel communicanten we moeten rekenen. We hebben dit jaar zowel kinderen uit groep 4 als kinderen uit groep 5. Het ziet er naar uit dat de voorbereiding van de kinderen zoveel mogelijk digitaal zal moeten gebeuren. We hebben afgelopen oktober al wat ervaring opgedaan in het coronaproof werken, maar het wordt nog een hele puzzel om de eerste communievieringen ingepland en uitgevoerd te krijgen. Maar hopelijk verbetert de situatie in de lente weer een beetje.
Mochten er ouders of grootouders zijn die dit bericht lezen en die nog geen aanmeldformulier hebben ontvangen om hun (klein)kind aan te melden voor de eerste communie, mail gewoon naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag een aanmeldformulier, het wordt per omgaande gemaild. We hopen eind januari zicht te hebben op het aantal kinderen dat in de parochie H. Maria Sterre der Zee de communie wil doen.

Mede namens kapelaan Jochem en pastor Marjan,
Katrien Van de Wiele

U zult tijdens de voorbereidingstijd ook informatie krijgen over de betaling van de jaarlijkse parochiebijdrage. Hierover ontvangt u als ouder een brief met toelichting