090910 mantelzorgers in de gemeente hulstIn de gemeente Hulst zouden volgens landelijke cijfers 5800 mantelzorgers moeten zijn.
Dit zijn mensen die langdurig zorgen voor een naaste. Dat kan een partner, ouder, kind of buurvrouw zijn.

Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is er in de gemeente Hulst specifieke aandacht voor mantelzorgers. Sinds 1 januari 2008 is een steunpunt mantelzorg ingesteld. Mantelzorgers kunnen hier terecht voor een luisterend oor, informatie en advies en praktische hulp zoals hulp bij het aanvragen van voorzieningen.

Naast individuele hulp, organiseert het steunpunt regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over onderwerpen die voor mantelzorgers van belang zijn zoals mantelzorgcompliment, zorgvoorzieningen, gemeentelijke voorzieningen, vakantiemogelijkheden en ontspanningsmogelijkheden.

Sinds het bestaan van het steunpunt zijn 350 mantelzorgers geregistreerd. Het belang van het kennen van mantelzorgers is dat zij geïnformeerd worden over relevante voorzieningen en informatie. Als het nodig is, weten ze dat er een plek is waar ze terecht kunnen.

Dag van de mantelzorg
Ieder jaar op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, worden alle mantelzorgers die bij ons bekend zijn, in het zonnetje gezet. Ze krijgen waardering voor het werk dat ze voor hun naaste doen.

Kent u een mantelzorger binnen uw familie, vereniging, straat of dorp? Geef hun naam en adres door aan het steunpunt, dan krijgen ook zij op 10 november een attentie.

Steunpunt Mantelzorg is ondergebracht bij de Stichting Welzijn Hulst.

Contactpersoon: l Petra Vinke
A: Lange Bellingstraat 2
    4561 ED Hulst
T: 0114-684700