Graag brengen wij twee cursussen onder de aandacht die het Bisdom Breda de komende periode organiseert:

  1. Geloofscursus – Kerkgeschiedenis

    U kunt zich nog altijd aanmelden voor het onderdeel 'Kerkgeschiedenis' van deze geloofscursus. Deze start op woensdag 24 mei om 19.30 uur in het Praathuis Lourdeskerk, aan de Prins Bernhardlaan 66, Bergen op Zoom. We zullen op drie avonden, 24 en 31 mei en op 14 juni steeds van 19.30 tot 21.30 uur enkele belangrijke periodes in de geschiedenis van de Kerk bespreken. De cursus wordt verzorgd door theoloog en historicus Ben Hartmann. Deze reeks is onderdeel van het grotere geheel van de geloofscursus, maar u kunt deze ook afzonderlijk volgen.
    Meer informatie: https://www.bisdomvanbreda.nl/bijeenkomsten/start-geloofscursus-kerkgeschiedenis

  2. Geloof in Kunst

    Alle eeuwen door hebben mensen hun geloof verbeeld en verklankt. Met diaken Frank van Gerven als gids onderneemt u in vier zaterdagmiddagen (op 3, 17 en 24 juni en 1 juli 2023) van 14.00 uur tot 16.00 uur een verkenningstocht door de wereld van de religieuze kunst. Deze langlopende en steeds goed bezochte cursus vindt dit jaar plaats in de pastorie van de Sint Jansbasiliek, Markt 17, 4901 EP te Oosterhout. De vijfde bijeenkomst wordt gehouden op 15 juli op een nader te bepalen locatie.
    Meer informatie: https://www.bisdomvanbreda.nl/cursus-geloof-in-kunst-van-start-in-oosterhout

Verder attenderen we u graag op de bisdombedevaart die het bisdom Breda organiseert in de voetsporen van de heilige Bernardus van 23 t/m 28 oktober 2023.

Meer informatie: https://www.bisdomvanbreda.nl/bisdombedevaart

Graag maken wij van de gelegenheid gebruik u een goede voorbereiding op het hoogfeest van Pinksteren te wensen.

Met vriendelijke groet,
Ben Hartmann