logo parochies Zeeuws VlaanderenBeste ouders/verzorg(st)ers,

Wat leven we toch in een vreemde tijd! En wat wordt het in 2022?

Eén ding is zeker: we zullen ons nog een lange tijd aan heel wat regels moeten houden om samen veilig te zijn. En ondanks het feit dat we niet weten hoe de situatie in de lente van 2022 zal zijn, willen we toch al kijken naar de vieringen van eerste communie in 2022.

Het wordt nog een hele puzzel. Er zijn kinderen die het afgelopen jaar werden aangemeld en nog aan de beurt moeten komen. Daarnaast willen we ook de kinderen die nu in groep 4 zitten, niet in de kou laten staan. Dus ook zij kunnen zich aanmelden voor de eerste communie in 2022.

We gaan even uit van de situatie op dit moment (dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen, hopen we). Ervan uitgaande dat er steeds maar een beperkt aantal mensen aanwezig zal kunnen zijn per viering, vermoeden we dat we ook in 2022 de eerste communie zullen vieren in de maanden april, mei, juni en juli. We denken dan aan vieringen op zaterdag en zondag, eventueel ook Hemelvaartsdag en pinkstermaandag.

Om met een concreet datumvoorstel per parochiekern te kunnen komen, is het voor ons noodzakelijk om zicht te krijgen op het definitieve aantal communicanten.

Dus wilt u graag dat uw zoon of dochter in 2022 zijn/haar eerste communie kan doen? Meld uw kind dan aan vóór 1 januari 2022. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier. Vul het in en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook de kinderen die eerder al aangemeld waren, willen we vragen dat opnieuw te doen. Dan weten wij hoeveel kinderen per kern we kunnen verwachten. En hopelijk komt er snel meer duidelijkheid over welke kant het opgaat met de coronabesmettingen en de ontwikkelingen rond Covid-19.

We zijn blij met uw aanmelding en uw betrokkenheid. Vanuit die betrokkenheid doet u misschien ook al jaarlijks mee aan de actie Kerkbalans. De parochies leven van giften waarvan ze alles betalen: onderhoud en verwarming van kerkgebouwen, salarissen van pastores, musici en teamassistenten, enzovoorts. De organisatie van de voorbereiding en viering van de eerste communie in 2022 bekostigen we ook vanuit dit bedrag. Na de aanmelding van uw kind ontvangt u hierover bericht.

Met vriendelijke groet,

Marjan Dieleman-Fopma                                Katrien Van de Wiele