071119 Hulst wereldwinkelVanaf het weekend 2/3 december zullen medewerkenden uit de Wereldwinkel in aansluiting op de vieringen een aantal van hun producten in de basiliek van Hulst tonen.
Het gaat om een actie die eens in het kwartaal gehouden zal worden. De parochie wil hiermee graag het werk van de Wereldwinkel ondersteunen en bij een breder publiek onder de aandacht brengen.
De Wereldwinkel is niet zomaar een winkel, maar draagt het idealisme uit om juist de met zorg gekozen producten uit de Derde Winkel in bredere kring te verkopen. De opbrengst komt ten goede aan diegenen, die met eenvoudige handenarbeid en vooral ook met zuivere materialen artikelen produceren, waardoor de eigen handel en werkzaamheid gestimuleerd wordt. Zo leren mensen met soms eenvoudige arbeid, maar ook met kunstzinnige gaven hun eigen bestaan opbouwen en hun gemeenschap een plaats te geven.
In de basiliek zullen veelal de meest bekende producten aanwezig zijn en daarbij wil men ook de aandacht vestigen op andere artikelen, waarvan een keur in de winkel zelf aanwezig is, die gevestigd is in de tuin van het 's Landshuis in Hulst.