110905 taize avondgebed kleinVoor de vijfde keer zal er een avondgebed worden gehouden op donderdag 19 januari 2012. Het wordt weer een ‘Viering in de stijl van Taizé’, geïnspireerd door de oecumenische broedergemeenschap in Frankrijk.

Dit Avondgebed valt in de gebedsweek voor de eenheid der christenen . Vanuit de gezindheid waarmee Christus zelf om eenheid bad, willen ook wij samen de liederen uit Taizé zingen en bidden 111214 Taize avondgebed op donderdag 19 januari 2012en mediteren bij enkele Schriftwoorden over eenheid.

Dit avondgebed vindt plaats nadat rond de jaarwisseling 30.000 jongeren in Berlijn bijeen zijn geweest voor de Taizé pelgrimage van vertrouwen op aarde'.

Ook is er weer een informatietafel over Taizé met enkele nieuwe publicaties over het gedachtegoed
van Taizé en zal de onlangs uitgekomen jaarbrief van Taizé 2012 beschikbaar zijn. Na afloop is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten.

Het avondgebed vangt aan om 19.30 uur in de RK. Kerk te Hengstdijk. Er is een volledige orde van dienst beschikbaar. Ook dit keer wordt medewerking verleend door leden van het oecumenisch overlegorgaan en een muziekgroep uit Clinge. Voor meer info over Taizé in Nederland zie www.taize.fr/nl

Nadere informatie over dit initiatief bij:
Ralf Grossert p.w. (T: 31 32 99)
ds. Pieter Overduin (T: 68 15 52)