peuterkleuterkerk nijntje2

Begin 2007 zijn alle doopouders van de afgelopen 4 jaar door het pastoraal team benaderd om mee te denken over activiteiten voor de jeugd.

Een aantal ouders hebben hierop gereageerd en zijn samen met pater Reurs aan het brainstormen gegaan. Eén idee was het opzetten van peuter- en kleuterkerk. Dit is een activiteit gericht op jonge kinderen, de peuters en kleuters. Een aantal keer per jaar is er een bijeenkomst in een kerk waarbij een verhaal gelezen wordt, muziek gemaakt wordt en wat geknutseld wordt. Iedere bijeenkomst staat een thema/verhaal uit de bijbel centraal.

peuter kleuterkerk Palmpasen
Viering Palmpasen in Koewacht

Nieuw is dit niet binnen onze parochie. O.a in Koewacht is men hiermee al bekend. Het is daar al een aantal jaren een succes.
Waarom niet voor de gehele regio? Daarmee zijn wij aan de slag gegaan. De werkgroep uit Koewacht heeft ons met raad en daad bijgestaan en ons op weg geholpen. Dank daarvoor!

De eerste peuter- en kleuterkerk heeft op zondag 4 november plaatsgevonden te St. Jansteen. Het thema van deze viering was “Je hoeft niet bang te zijn”.

Leden werkgroep

De eerst volgende Peuter-en Kleuterkerk

De eerst volgende Peuter- en Kleuterkerk zal plaatsvinden op  zondag 13 oktober om 11.00 uur in Hengstdijk. 

191003 Kinderkerk

De laatst gehouden Peuter- en Kleuterkerk

De laatst gehouden Peuter en Kleuterkerk vond plaats op Pinksteren op 9 juni 2019 te Clinge:

190523 Peuter Kleuterkerk op Pinksteren 2019

Foto's en gebedje tijdens de Peuter- en Kleuterkerk op 14 oktober 2018

Kinderkerk in Hengstdijk

Op zondag 14 oktober kwamen 14 kinderen en 23 volwassenen bij elkaar in het kader van de Kinderkerk. De Ark van Noach stond centraal. Er werd gekleurd en gevouwen zodat iedereen met zijn of haar eigen ark weer naar huis kon. Het was ontzettend gezellig en inspirerend. Echt gemeenschap. Dank aan de dames om het zo goed voor te bereiden en dank aan de mensen van de kerk van Hengstdijk voor het warme onthaal. Op 10 februari zijn we zeker opnieuw bij!

Peuter Kleuterkerk gebed 181014