Op zondag 27 juni zal er 's morgens in de basiliek van Hulst om 10.30 uur de eucharistie gevierd worden volgens de Byzantijnse ritus. Op slechts weinig plaatsen in Nederland vindt deze viering plaats. Het koor “Angelskij Sobor” van de Byzantijnse gemeenschap uit Gent-Drongen o.l.v. mw. ir. Christine Van Laere verleent haar muzikale medewerking aan deze viering. Veel gezangen en gesproken teksten zijn in de Nederlandse taal en tekstboekjes zijn voorhanden.
Voorgangers in deze dienst zullen zijn pastoor Ton Sip en diaken Wim Tobé.
Tijdens de viering vindt ook de iconenwijding plaats. Aanmelding hiervoor is gewenst
Vanaf 10.00 uur beginnen de voorbereidingen op de viering en de liturgie zal ruim anderhalf uur duren. Na de viering is er een koffieontmoeting in de basiliek.

In datzelfde weekend is er in de Basiliek op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur en op zondagmiddag vanaf de viering tot 16.00 uur een iconententoonstelling, welke vrij toegankelijk is. Op de tentoonstelling zijn naast hedendaagse iconen ook reproducties te zien. Tevens zal op zondag iconenschilderes, Katrijn Van Hellemont, vertellen en laten zien hoe een icoon tot stand komt.

Op donderdagavond 24 juni is er om 19.30 uur op de pastorie in de Steenstraat te Hulst een informatieavond over iconen, de liturgische dienst en de geschiedenis van de Oosterse Kerken. Ieder is hierbij van harte welkom. Het wordt op prijs gesteld om zich hiervoor is aan te melden via: pastorie Hulst, 0114-312130 of W. Tobé, 0114-371093 of mail: wtobe@hetnet.n