winden pj van pastorHet medisch coma en de medicatie om de zwelling in het hoofd van Pater Paulus te doen afnemen werkten onvoldoende.
Op donderdag 4 augustus is deze zwelling operatief verholpen door het maken van een luikje in zijn schedeldak.
De familie heeft zaterdag 6 augustus de dienstdoende arts gesproken en kregen het volgende te horen:

De situatie is nog steeds kritiek maar wel stabiel. Als geen drukverhoging ontstaat, zal vanaf zondag met de afbouw van de medicijnen worden begonnen.

Het afbouw proces van zijn medisch coma zal zeer geleidelijk moeten plaatsvinden en kan misschien wel twee weken duren.
Zodra in deze periode de druk in zijn hoofd toeneemt, zal het afbouwproces weer worden gestopt.
Na deze afbouwperiode zal Pater Paulus nog uit zijn natuurlijk coma moeten ontwaken.
Vanaf dat moment kan er gekeken worden wat de werkelijk opgelopen schade is en wat er aan te doen is.

Gelukkig kunnen we vandaag een heel klein lichtpuntje melden. De afgelopen dagen is Paulus stabiel gebleven. De drain die in zijn hoofd is aangebracht is niet meer open geweest om zo de overdruk te kunnen afvoeren. Vandaag is de laatste afbouwdag van de medicijnen die de medicinale coma in stand houden. Dit is een lang doorwerkend middel dat rond het komend weekend uitgewerkt moet zijn.
In de komende dagen zal langzaam duidelijk moeten worden of Paulus al uit zijn ‘natuurlijke' coma is of gaat komen. Mocht dit het geval zijn, zullen de onderzoeken starten om de gevolgen van de hersenbloeding en de hoge druk in zijn hoofd vast te stellen. Over de mogelijke uitkomsten van dit onderzoek is niets te voorspellen, dit is met foto's of scan vooraf niet vast te stellen.
Zodra er ontwikkelingen zijn laten wij u dat direct weten.

Nogmaals willen wij iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes, kaarten en wensen, het steunt ons enorm in deze moeilijke en zware dagen.

Familie Van Winden