110905 taize avondgebed kleinVoor de vierde keer in dit jaar zal er opnieuw een avondgebed worden gehouden. Het wordt weer een ‘Viering in de stijl van Taizé', geïnspireerd door de oecumenische broedergemeenschap in Frankrijk.

Dit Avondgebed valt in de vredesweek, waarin het gebed om vrede voor de wereld wordt gevraagd. Franciscus van Assisi ging ons daarin al voor toen hij zijn gebed bad met woorden als: Heer, maak van mij een werktuig van Uw vrede. In die geest willen ook wij samen de liederen uit Taizé zingen en bidden 110905 taize avondgebeden mediteren bij enkele Schriftwoorden over vrede. Mogelijkerwijs zal voor de eerste keer de grote kruisicoon een plek vinden op het liturgisch centrum (zie foto).

In ons midden mogen wij voor enkele muzikale intermezzo's begroeten de harpiste Hilde van Overmaat.
Ook is er weer een informatietafel over Taizé. Na afloop is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten.

Het avondgebed vangt aan om 19.30 uur in de RK. kerk te Hengstdijk. Er is een volledige orde van dienst beschikbaar.
Ook dit keer wordt medewerking verleend door leden van het oecumenisch overlegorgaan en een muziekgroep uit Clinge. Fijn dat we op hen weer mogen rekenen.

Voor meer info over Taizé in Nederland zie http://www.taize.fr/nl

Nadere informatie over dit initiatief bij:
Ralf Grossert p.w. (T: 31 32 99)
ds. Pieter Overduin (T: 68 15 52)