2020, een vol jaar ligt achter ons, maar het voelt eerder als halfvol. Halfvol, zoals halfvolle melk, want de room was van 2020 afgehaald. De feestdagen, waarin nabijheid en gezelligheid normaal centraal staan, waren in 2020 beperkt of verdwenen. COVID-19 overheerste.

Ook in 2021 leven we met dagelijkse berichten, waarin we leven tussen hoop en vrees, tussen licht en donker. Op dit moment leven we niet dag in dag uit, maar leven we in het stijgen of dalen van de coronacijfers. Achter deze cijfers schuilt het leed van nabestaanden, de angst van zieken, de eenzaamheid van jong en oud, maar we zien ook de kracht en inzet van mensen in de zorg, de kinderen die hun best doen op school en thuis, en familie, vrienden en buren die van afstand laten weten, dat ze er voor je zijn.

De hartelijkheid en betrokkenheid van mensen is intenser dan ooit, ook al zien we de blijde glimlach niet achter het mondkapje. Als u naar de ogen kijkt, ziet u die glimlach wél.

Laten we er in 2021 weer voor elkaar zijn en op elkaar passen, rekening houden met elkaar en op die manier COVID-19 proberen uit te bannen. Blijf gezond.

Namens het bestuur van de parochie H. Maria Sterre der Zee,
Cecile van Tiggelen