201201 VierkerstmisOp vrijdag 27 november lanceerden de Nederlandse bisschoppen de website Vierkerstmis.nl om alle gelovigen van harte uit te nodigen Kerstmis te vieren. In het besef dat er mogelijk niet voor alle belangstellenden plek zal zijn in de kerstvieringen, roepen ze iedereen die geen plek kan reserveren op om thuis mee te vieren. Dat kan via de eucharistieviering op NPO2 via de KRO-NCRV of via livestreams van parochies zelf.

Ook in Zeeuws-Vlaanderen zijn we beperkt in onze mogelijkheden. Via een grote advertentie in de plaatselijke kranten kunt u binnenkort zien welke mogelijkheden en tijden er voor u zijn. Ook hier geldt dat er gereserveerd dient te worden voor de vieringen, want we gaan nog altijd uit van een maximum van 30 personen. Op dit moment verwachten we van de persconferentie van het kabinet op 8 december geen extra versoepelingen op dit punt.

Daarom maken we u er alvast op attent dat er via omroep Hulst een viering voor heel Zeeuws-Vlaanderen zal zijn. Deze wordt al eerder met de pastores opgenomen en is volledig in kerstsfeer.

Mogelijk komt er ook een livestreaming vanuit Terneuzen. Dit hoort u na 8 december. Overigens is er elke woensdag en zondag livestreaming om 19.00 uur vanuit het gezinspastoraat. Ga daarvoor naar www.facebook.com/gezinspastoraat