Het pinkstervuur werd door de parochie 'De Bron' vanuit Brabant over de Schelde naar de buurparochie H. Maria Sterre der Zee in Zeeuws-Vlaanderen gebracht om vandaar door te 'reizen' naar de andere buur parochie van de H. Elisabeth.

Dinsdag 28 juli 2020
En dan, dan was het eindelijk zo ver…. Het Pinkstervuur zou aankomen vanuit de parochie De Bron, vanuit Brabant naar Zeeuws-Vlaanderen. Soms heeft iets negatiefs ook een goede kant. Het corona-virus zorgde ervoor dat er geen files stonden rond Antwerpen. En opeens lijken Brabant en Zeeuws-Vlaanderen een stuk dichterbij. We zijn per slot van rekening ‘buur-parochies’. Het zorgde ervoor dat er voldoende tijd was om ook nog even een kijkje te nemen in de basiliek van Hulst en nader kennis te maken en elkaar iets te vertellen over de beide parochies, parochie De Bron en de parochie H. Maria Sterre der Zee. Rustig kennismaken ook onder het genot van een kopje koffie of thee.
En dan was het zo ver, de plechtige over-handiging van het vuur en het voorlezen van de geloofsbrief geschreven door de parochianen van De Bron. Een inspirerend verhaal. Fijn was ook dat de mensen van de parochie de Bron het stripboek meebrachten over Zr. Marie-Adolphine de enige heilige uit het bisdom Breda. Vanuit de parochie H. Maria Sterre der Zee werd een toelichting gegeven bij de collage, die gemaakt werd ter voorbereiding op de pinksterestafette. Een collage met allemaal vlammetjes vol inspirerende woorden van parochianen allerlei. Voor de parochianen van De Bron werd ook een kleinere collage gemaakt met een paar vlammetjes en de inspirerende tekst ‘vuur’ en het zendingslied ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’. Het bijzondere moment werd afgesloten met het samen bidden van het Onze Vader en het vragen van zegen over iedereen. Na nog een kopje koffie of thee werd de delegatie uitgezwaaid en wel thuis gewenst. Het voelde goed elkaar op deze manier te ontmoeten.

Woensdag 29 juli 2020
Het vuur in ons midden en dan het geloofs-gesprek met pater Lindeijer. Wat een intens moment. Levensverhalen zomaar met elkaar gedeeld, ongedwongen. Levensverhalen, die meteen ook geloofs-verhalen waren. Zo authentiek, zo echt. Gewone mensen die zo inspirerend kunnen zijn, dat ze anderen op de weg van geloof, van geloven zetten, of je nu gelovig opgevoed werd of niet…..

Mensen en gebeurtenissen, die zomaar ruimte maakten om geloven een plek te geven in je leven. Allemaal van die kleine vlammetjes die enthousiasme en vertrouwdheid opriepen en die datzelfde enthousiasme en die vertrouwdheid ook mogelijk maakten. Voor we er erg in hadden, waren we uren verder…

Donderdag 30 juli 2020
Nog even de vlam in ons midden, strakjes  gaat ze naar de Elisabeth-parochie, naar de andere buren. Het valt op dat de afgelopen dagen de toeristen absoluut wilden zien wat dat kleurige geheel toch was, dat daar vooraan in de basiliek hing, onze collage met vlammetjes. Ze viel op, absoluut. Zo fijn om dat te ontdekken.

De Elisabeth-delegatie is met de fiets naar Hulst gekomen om het pinkstervuur op te halen.
e koffie en thee klaar voor de stoere fietsers, die vanuit de Elisabeth-parochie de vlam kwamen ophalen. Eerst maar een kopje koffie of thee en dan daarna even stilstaan bij onze collage. De plechtige overdracht van het vuur en het voorlezen van onze geloofsbrief.

De overdracht van het pinkstervuur aan de Elisabeth-parochie
Onze vlammetjescollage gaat ook mee en vindt vanzelfsprekend een plekje in de kerk van Terneuzen. Samen nog even het Onzevader gebeden en nog een kopje koffie of thee gedronken om de tocht terug, op een goede manier te kunnen aanvatten.

Met de pinkstervlam op weg naar Terneuzen
En dan de fiets op, terug naar Terneuzen, vergezeld door een aantal parochianen van de parochie H. Maria Sterre der Zee, die ook op hun beurt in deze estafette de vlam wilde vergezellen.