Het pinkstervuur is op Pinksteren vertrokken vanuit de kathedraal in Breda en trekt in de vorm van een estafette doorheen heel het bisdom. Volg het Pinkstervuur via https://www.bisdomvanbreda.nl/weblog-pinksterestafette/
Op 28 juli komt het vuur via de parochie De Bron onze parochie binnen. Op 30 juli wordt het vuur doorgegeven aan de Elisabeth-parochie. De exacte tijdstippen van de overdacht en het geloofsgesprek worden op een later tijdstip, na overleg met de parochie De Bron en de Elisabeth-parochie, bekend gemaakt.
Het is de bedoeling dat er vanuit elke parochie een ‘geloofsbrief’ wordt geschreven. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven hun geloof te delen en een open, vrije, inspirerende geloofsbrief te kunnen aanbieden hebben we ook uw, ook jullie, hulp nodig!
In de kerken van Boschkapelle, Clinge, Koewacht, Kloosterzande, Hengstdijk en Hulst wordt een envelop gelegd met papieren vlammetjes.
De woorden, de zinnen die hierbij horen zijn:

Geloven….
Geloven is voor mij……
Geloven vraagt van mij…
Geloven geeft mij...
Geloven verlangt van mij…..
Geloven gisteren, vandaag en morgen……
Geloven…

Iedereen die wil, kan een opmerking, gedachte, … op de papieren vlammetjes schrijven in de weken voorafgaand aan 28 juli, als verbinding met de estafette die al gaande is.
Mailt u, mail je, je gedachte liever? Dat kan ook. Mail dan naar . Ik zorg dan dat uw bijdrage op een vlammetje komt.
In het weekend van 18/19 juli worden alle bijdrages verzameld en wordt er een collage van gemaakt als verbeelding van ons geloof, ons geloven.
Op de dag dat het vuur aankomt vanuit de parochie De Bron is er een kort gebedsmoment met als thema: Gaan-de-weg, waarin de geloofsbrief vanuit de parochie De Bron wordt gedeeld.
Op één van de dagen dat het pinkstervuur in onze parochie is, is er een geloofsgesprek met pater Marc Lindeijer, vicaris generaal van het bisdom Breda. Het onderwerp van het geloofsgesprek is een koppeling tussen de inbreng van de eigen parochianen (‘de vlammetjes’) en de geloofsbrief vanuit parochie De Bron.
Onze collage van vlammetjes gaat dan als geloofsbrief vanuit de parochie H. Maria Sterre der Zee naar de Elisabeth-parochie.
U doet toch ook mee? Jij doet toch ook mee?
Ik hoop op een grote collage met zoveel mogelijk vuur en inspiratie.

Katrien Van de Wiele