071119 Hulst Amnesty InternationalJaarlijks is de werkgroep Amnesty International met kaarsenverkoop in de basiliek te Hulst. Dit is ook dit jaar weer aan het begin van de Advent, op zaterdag 1 en zondag 2 december.
Een week later is het de Internationale Dag van de Mensenrechten, uitgeroepen door de Verenigde Naties. Juist Amnesty International vestigt voortdurend aandacht op gevangenen, die waar dan ook ter wereld ten onrechte zijn vast gezet en wijst onvermoeibaar op een veilig en menswaardig bestaan voor iedereen, zonder onderscheid. Zij vraagt o.a. aandacht voor racistisch politieoptreden, voor extreemrechts geweld en voor de discriminatie van Roma-kinderen, voor partijdige rechtsgang door rechters, onrechtvaardige behandeling van gevangenen waar ook ter wereld.
De kaarsenverkoop in de basiliek na de vieringen is een symbolisch teken, dat Amnesty International er voor staat om licht te brengen in deze duistere situaties waarin mensen moeten leven, omdat anderen hen dit ten onrechte aandoen. Door de kaarsen te kopen ondersteunen wij dit werk en stellen wij mede hierdoor de stichting in staat haar werk te blijven doen.
In de maand, waarin wij het feest van de Licht gaan vieren, kunnen wij onze geloofwaardigheid tonen door hieraan mee te werken.
Mis de verkoop niet bij de drie uitgangen van de basiliek!