nieuwnamen sint ceciliakoor kleinDoor samenvoeging van het meisjeskoor en het mannenkoor werd in 1960 het gemengd Sint Cecilia koor opgericht o.l.v. Gerard Pollet.

Het koor verzorgd de vieringen in de Sint Josephkerk.

Contactpersoon van het koor is dhr. G. Pauwels. 

 

 

 

Onderscheiding Pro Ecclesia Et Pontifice voor Gerard Pollet uitgereikt door pastor Steven de Koning.

nieuwnamen gerard pollet onderscheiden kleinTijdens de Eucharistieviering van 12 september 2010 werd Gerard Pollet begiftigd met de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia Et Pontifice. Hem werd deze onderscheiding uitgereikt, omdat hij onafgebroken vanaf 1965 werkzaam is geweest in en voor de kerk van Nieuw-Namen.

Op 18 februari 1954 werd hij lid van het jeugdkoor in Sint-Jansteen. Daarna is hij toegetreden als zanger bij het Sint-Gregoriuskoor o.l.v. Willem Bartz, eveneens in Sint-Jansteen.

Na zijn huwelijk heeft hij zich gevestigd in Nieuw-Namen waar hij nu nog woonachtig is. Op verzoek van de toenmalige pastoor J. Mangnus heeft hij het koor van nieuwnamen gerard pollet en sint ceciliakoor kleinNieuw-Namen onder zijn hoede genomen. Gerard is in 1965 dirigent geworden van het koor dat toen nog bestond uit een herenkoor en een meisjeskoor. Hij heeft beide koren samen gebracht en gevormd tot het
gemengd Sint-Cecilakoor. Helaas heeft hij na ruim 40 jaar moeten afhaken om gezondheidsredenen, maar volgt nog nauwlettend de verrichtingen van het koor van vandaag.

.