ehc

In 2016 werd in cluster Oost vóór het eerst de eerste communieviering gezamenlijk gevierd tussen de kernen Clinge, Graauw en Nieuw Namen. Het was even wennen, ook voor de begeleidsters, maar de samenwerking verloopt tot op heden naar ieders tevredenheid. Vanaf dit jaar zullen alle stappen van het communietraject voor de drie kernen plaatsvinden in Clinge.

Dit jaar werken we weer samen met de kernen Graauw en Nieuw Namen. In deze laatste kern vindt pas om het jaar een eerste communie plaats omdat zij de groepen 3 en 4 samennemen. De groep bestaat uit 10 jongens en meisjes: 2 uit Clinge, 2 uit Graauw en 6 uit Nieuw Namen. Op zaterdag 16 mei om 11.00 uur zullen deze kinderen voor het eerst deelnemen aan de eucharistieviering.

Als voorbereiding op de eerste communie zijn er bijeenkomsten georganiseerd voor de communicantjes en voor hun ouders/verzorgers.

Geplande bijeenkomsten in 2020

dag   datumtijdactiviteitplaats in Clinge
wo 22 jan 20.00 uur ouderavond (ouders) parochiezaaltje naast de kerk
wo 12 feb 13.15 uur eerste voorbereidingsstap
wo 4 mrt 13.15 uur tweede voorbereidingsstap
di 17 mrt 15.30 uur ontdekkingstocht
za 21 mrt 19.00 uur kennismakingsviering
wo 15 apr 13.15 uur derde voorbereidingsstap
wo 6 mei 13.15 uur vierde voorbereidingsstap
ma 11 mei 15.30uur oefenen in de kerk
do 14 mei 15.30 uur oefenen in de kerk
(Chantal en kinderen)
za 16 mei 11.00 uur eerste communieviering
wo 2 jun 15.30 uur vijfde stap (kinderen) parochiezaaltje
za 13 jun 19.00 uur terugkomviering
kerk

Stap 1, 2, 3 en 5 duren ongeveer een uur en een kwartier.
Stap 4 (6 mei) duurt ongeveer 2 uur (omdat er aansluitend een broodmaaltijd bij is)
De speurtocht duurt ongeveer een uur.

Er was een planning gemaakt voor het hele communietraject, de kennismakingsviering zat helemaal in mekaar, het knutselwerk waarbij de kinderen werden voorgesteld was klaar… iedereen had er veel zin in. Maar…. niemand kon vermoeden dat een virus zomaar alles kon veranderen. Alle bijeenkomsten en alle vieringen werden gecanceld; niet afgelast maar uitgesteld. Wat een domper!

Enige tijd terug kregen we groen licht om toch in het najaar een eerste communieviering te plannen; zij het in aangepaste vorm. Aan de ouders werd de keuze gelaten óf hieraan deel te namen óf te wachten tot volgend voorjaar en hun kind te laten aansluiten bij de nieuwe groep (dit uiteraard onder voorbehoud want niemand heeft een glazen bol om te zien hoe de situatie er dan zal uitzien).

En zo zullen er op zaterdag 10 oktober om 11.00 uur in de kerk van Clinge 4 kindjes (1 jongen en 3 meisjes) hun eerste heilige communie vieren. Ondertussen is ook de voorbereiding weer gestart en is het plannen van een mooie viering in volle gang want we willen er voor deze kinderen een onvergetelijke dag van maken. En dat gaat ons lukken ook.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij:

voor Clinge en Graauw:

voor Nieuw-Namen:

vormsel geest thumbAls voorbereiding op het H. vormsel worden er in het schooljaar  bijeenkomsten georganiseerd voor de vormelingen en voor hun ouders/verzorgers:

Activiteiten in 2019 voor de vormelingen in cluster Oost (Clinge, Graauw en Nieuw-Namen):

dagdatumtijdactiviteitthemavoor

19.30-21.00 uur
Startavond speurtocht vormelingen

13.30-16.00 uur
Kennismakings- en
infomiddag in de Kauter te Nieuw-Namen
Vormsel –