Sinds 2003 wordt er ieder jaar een activiteit voor alle misdienaars en acolieten uit onze parochie georganiseerd. Het ene jaar is dat een fietspuzzeltocht, het andere jaar een reisje.

De verschillende activiteiten van de afgelopen jaren:

  • Op 5 september 2011 werd er
misdienaars fietsen2011.gif gefietst.

Bekijk de foto's van deze middag

  • op 10 juli 2010 zijn we naar het
misdienaars logoArcheon2  geweest.

Verslag van de dag in het Archeon

misdienaars logoArcheon2

Het was een erg leuke dag, zoiets had ik nog nooit gezien. Kano-varen vond ik het leukste. Rieten huisjes, de bakker, kleermaker en alle mensen leken wel toneelspelers. Als je tekeningen op je armen of gezicht kreeg hoorde je bij de oele-oele stam. Bij boogschieten moet je sterk zijn. Er is veel kracht voor nodig. Zwaardvechten werd gedaan met nep, houten zwaarden. In de arena is het net echt, maar wel dus met nepzwaarden. De vechters zagen er net echt uit, maar deden soms overdreven (zoals schreeuwen). Ik ben benieuwd waarheen de volgende reis gaat..............

Groetjes,
Beau

misdienaars fototoestel02Foto's van de dag in Archeon

  • op 12 juli 2009  werd er een
spelenmiddag georganiseerd.

 

Bekijk de foto's van die middag

 

  • op 21 juni 2008 zijn we naar het
misdienaars museon geweest

Foto's van de dag naar het Museon

 

  • Op 2 september 2007 werd er een
fietspuzzeltocht georganiseerd.

 

Alle misdienaars en acolieten hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen


misdienaars fietsen2003Alle misdienaars en acolieten van de regio Oost Zeeuws-Vlaanderen worden uitgenodigd om op

misdienaars fietsen00zondag 2 september a.s.
om 13.00 uur
mét fiets op het Reynaertcollege
in de Zoutestraat
in Hulst

te komen. Daar vinden jullie een indeling in groepen voor een fietstocht. Deze middag, die we afsluiten met een gezamenlijke broodmaaltijd, duurt tot ± 18.00 uur.

Vergeet niet regenkleding mee te nemen, mocht het onverhoopt geen zonovergoten dag zijn.

Willen jullie je zo snel mogelijk opgeven bij de contactpersoon van jouw parochie?

Tot ziens op 2 september!

Bekijk de foto's van deze middag


≈  op 24 september 2006 zijn we naar
misdienaars technopolis
geweest

 

Verslag van de misdienaarreis naar Technopolis

misdienaars technopolis

In 2006 zijn we met z'n allen op stap gegaan voor onze 2-jaarlijks reisje.

We hadden als datum zondag 24 september gekozen en als bestemming

 

misdienaars bus 1

We verzamelden ons die dag om 9.50 uur voor vertrek bij "Den Dullaert", Sportlaan in Hulst. Nadat de misdienaars zich gemeld hadden bij jullie coördinator, mochten ze de bus in.

Om ongeveer 11.00 uur werden we ontvangen in Technopolis met informatie over demonstraties en shows. Hierna mochten middelbare scholieren zelf rondgaan; basisschoolkinderen gingen op verkenning met de eigen coördinator.misdienaars patat fris.php

 Om 12.50 uur verzamelden we ons bij de picknickplaats, waar we in twee groepen gingen lunchen. Er werd gezorgd voor een frietje en 1 keer drinken. De picknickplaats werd voor ons gereserveerd, dus iedereen moest op tijd op die plaats zijn.

 's Middags trokken we verder door Technopolis.

We waren om ongeveer 17.00 uur terug bij 'Den Dullaert' en konden terugzien op een geslaagde dag.

Foto's van het bezoek aan Technopolis

  • op 4 september 2005 was er fietspuzzeltocht
    langs Lamswaarde, Paal en Graauw

Foto's van de fietstocht


  

misdienaars fietsen2005

 

Verslag van die fietsmiddag

Op 4 september 2005 hebben de misdienaars en acolieten uit onze parochie meegedaan aan de tweejaarlijkse fietspuzzeltocht

Helaas konden de misdienaars uit Kloosterzande niet aanwezig zijn.
Alle aanwezigen werden in 8 groepen onderverdeeld en beurtelings vertrokken de groepen vanaf het Reynaertcollege. De fietstocht werd afgesloten met de prijsuitreiking en een gezamenlijke broodmaaltijd.

In het foto-archief zijn foto's van die dag te zien. Hieronder volgen verslagen vanuit verschillende groepen.

misdienaars ijsjeVerslag vanuit groep 2
Hoi allemaal
Wij zaten in groep 2 van de 8 groepen.
Op het voetbalveld van Lamswaarde kregen we een ijsje met 2 bolletjes.
We zijn naar de Paal gereden en daar hebben we wat te drinken gekregen.
De vragen waren best moeilijk.
misdienaars duimWe waren eerste samen met groep 3.
En toen gingen we loten en we waren tweede geëindigd.
We hebben daarna ook nog een broodje gekregen.
Het was heel leuk!

Groetjes, Froukje Hiel en Veerle Bun, Hulst

misdienaars fietsVerslag vanuit groep 2
Hoi ik ben Elyne.
Ik zat samen in de groep bij: Froukje, Femke, Veerle, Eva en Jochem. Er zaten nog drie andere meisjes bij maar die kende ik niet. We moesten ons eerst verzamelen op het Reynaertcollege. Daar hingen vellen aan de muur waar de groepjes op stonden voor te fietsen. We moesten 5 minuten wachten voor dat we mochten.
Anders zouden we de 1 e groep inhalen want wij fietsten nog al snel.
Toen we weg reden kregen we allemaal een appel. Toen reden we langs De Brug (de school) en door de Willem de Zwijgerlaan. Daar kwam onze eerste opdracht. Wat deed Willem? Nou dat was niet zo moeilijk, zwijgen natuurlijk! Toen reden we door het bos langs de televisiemast. En toen onze tweede vraag. Welke school is dit?
De Gildestraat van het Reynaertcollege. En toen kregen we nog heel veel vragen.
We zijn ook over Lamswaarde gefietst en daar kregen we een ijsje. Alleen toen we ons ijsje net hadden belde er iemand dat we twee bollen mochten. Dus heeft onze groep twee ijsjes gehad!!
En op de terugrit hebben we ook nog wat gedronken.
Toen waren we weer op het Reynaertcollege. Daar aangekomen gaven we onze opdrachten aan mevrouw Klok en die heeft de antwoorden nagekeken. En wat gebeurde er toen? Nou wij hadden de eerste prijs gewonnen.
Met een andere groep. Jochem en een meisje van die andere groep gingen toen een getal onder de 10 raden.
En toen verloren wij.
Dus hadden we wel gewonnen maar we mochten wel als tweede een prijsje gaan uitzoeken! En daarna hebben we knakworstjes gegeten. En die waren echt heel erg lekker!
Nou dat was het!

misdienaars zonVerslag vanuit groep 8
Het was natuurlijk een prachtige dag om zo'n fietstocht te houden, want we weten inmiddels dat het ook anders kan, kijk maar naar de afgelopen 2 jaar. De regen had toen duidelijk de overhand.
Net zoals 2 jaar geleden werden de groepjes naar leeftijd ingedeeld. Ik vind dit een goed idee, op deze manier zit je met jongens en meisjes van dezelfde leeftijd in een groep. En dit is voor groot en klein veel leuker.

Natuurlijk heeft de organisatie weer haar uiterste best gedaan. Een goed en mooi uitgestippelde route, met opdrachten en vragen. En voor iedereen onderweg een appel, een ijsje, een frisdrank.
Toen we weer op het Reynaertcollege aankwamen werd de uitslag bekend gemaakt wie 1 enz was en er was voor ieder een prijsje. Daarna waren er voor iedereen volop broodjes en fris.
misdienaars broodIk denk dat iedereen het wel met mij eens is dat dit een zeer gezellige middag is geweest. Bij deze wil ik iedereen bedanken die deze leuke middag mogenlijk hebben gemaakt.

Jessica van Esbroeck. Clinge

  •  op 11 juli 2004 hebben een bezoek gebracht aande dierentuin in Antwerpen

Verslag van het bezoek aan de dierentuin

misdienaars dierentuin antwerpen11 Juli 2004 zijn de misdienaars en acolieten uit onze regio voor de tweejaarlijkse reis geweest naar de dierentuin in Antwerpen.

Na aankomst in de dierentuin zijn we in 5 groepen onder leiding van gidsen rondgeleid aan de hand van verschillende onderwerpen:

misdienaars maaltijd

groep 1:
groep 2:
groep 3:
groep 4:
groep 5
dieren uit Afrika
jonge dieren
reptielen
vieze beesten
dierengedrag

Na een gezamenlijke maaltijd werd de dierentuin verder verkend.

In het foto-archief zijn foto's van die dag te zien. Hieronder volgen verslagen vanuit de 5 verschillende groepen.

misdienaars aap 2

Verslag vanuit groep 1

misdienaars aap 1Wij zaten bij de Afrikaanse dieren.
We gingen naar de apen er zaten veelmeer apen als je dacht, zoals Bleekgezichtchimpansee, dwergzijdeaapje, Bonobo (zie foto) maar ook slakken,nijlpaarden en nog veel meer was er te zien.
Het leuke moment was dat een aap een staart had van 1 meter waarmee hij een touw pakte. En ook een had een rode kont.
In de middag aten we friet.
Daarna gingen we naar een les over reptielen. We mochten aan van alles voelen bijvoorbeeld een slangenhuid ,schild van een schildpad ,een opgezette hagedis, een krokodillenhuid en we mochten kijken naar een krokodillen ei op sterkwater en we mochten schildpadjes aaien.
Daarna gingen we naar een show van zeehonden. Kees was een beetje vervelend want hij wou niet luisteren naar Aniek de temmer. Dus sloot ze hem alleen op in zijn kooi.
Toen de show klaar was hebben een aantal kinderen van onze groep wat gekocht. Anne had een egeltje gekocht en Astrid ook. Charlot had een potje Pringels gekocht en ik had een leeuwtje gekocht.

Elyne Clyncke en Jochem Compiet

Verslag vanuit groep 2

We vertrokken om 9 uur met de bus naar Antwerpen. Voor je het wist, waren we er al. Toen we in de Zoo waren moesten we even wachten. We moesten onze tassen eerst inleveren maar dat wisten we niet. We mochten toch onze tassen houden en toen was de gids er. De categorie van ons groep was: Jonge dieren. Ik vond dat wel interessant en ik heb er veel van geleerd. Vooral bij de aapjes wist de gids veel te vertellen. Ook zijn we geweest naar de kangoeroe's, giraffen en de olifanten. We zijn ook nog geweest naar een ‘Egyptische tempel'. Daar is het enorme skelet van een olifant. Voor de lunch, ging de gids weg.
Het begon te regenen en we verscholen ons bij het restaurant. Om 13:00 gingen we friet eten.
Daarna gingen we zonder de gids verder. We zagen ook pinguïns en slangen. Ook zijn we naar de Zeeleeuwenshow geweest. Het viel wel een beetje tegen, want het duurde niet zo lang en er waren weinig trucjes. Soms konden ze een trucje niet. Er was ook een hoepel, maar ze gingen daar niet door springen. Toch vloog de tijd om en gingen we naar de souvenirshop. Toen gingen we weer met de bus naar Hulst. Het was een super leuke dag.

Jan van Roozendaal

Verslag vanuit groep 3

We zijn met het misdienarenuitstapje naar dierentuin de ZOO in Antwerpen geweest. We mochten er echte slangenhuiden en een levende schildpad vasthouden en er werd veel uitgelegd over reptielen, omdat ons groepje het onderwerp reptielen en amfibieën had. We zijn ook nog dooe het park wezen wandelen, waar we veel verschillende dieren hebben gezien en naar de zeeleeuwenshow en het planetarium geweest. Ik vond het een leuke en gezellige dag.

Groetjes Petra van Kessel

Verslag vanuit groep 4

Julian zal vertellen over de ochtend en dan zal Stefan over de middag vertellen.

misdienaars flamingoDe ochtend:
Zondag, 11 juli was het uitstapje van de misdienaars. Deze keer gingen we naar de dierentuin in Antwerpen. Om kwart over negen reden de bussen weg van de parkeerplaats bij Den Dullaert in Hulst. Tijdens de rit hebben we zitten kaarten. Toen we in Antwerpen aankwamen, werd er gezegd in welke groep je kwam te zitten. Wij zaten bij elkaar in de groep met nog 4 of 5 anderen. Daarna zijn we naar de ingang van de dierentuin gelopen. Daar hebben we even staan wachten, maar na ongeveer 5 minuten mochten we naar binnen. Toen we in de dierentuin waren, moesten we weer even wachten op een gids. Tijdens het wachten hebben we naar flamingo's staan kijken. Toen de gids er was, vertelde hij van alles over de dierentuin. Hij vertelde dat de dierentuin dit jaar 162 jaar bestond, en dat de dierentuin eigenlijk best klein was voor een dierentuin. Daarna zijn we naar een gebouw gelopen. Daarover vertelde de gids dat het er al stond vanaf de bouw van de dierentuin. In het gebouw zijn we helemaal naar boven gelopen, naar het klaslokaal van de vieze beesten. We moesten onze jassen aan een kapstok hangen en de tassen op een hoop leggen. We mochten even in de glazen bakken kijken die tegen de muren stonden van het lokaal. Daar zaten dus vieze beesten in, o.a. een vogelspin, reuzenkakkerlakken, reuzenslakken, een slang en nog veel meer vieze beesten. Toen moesten we op krukken gaan zitten en begon de gids uitleg te geven over vieze beesten en mochten we ook vieze beesten opnoemen. De gids pakte ook nog een van die reuzenkakkerlakken uit een terrarium en vertelde er ook over. Er waren ook twee kakkerlakken ontsnapt, die zaten in een hoek van het lokaal. Hij pakte ook nog de slang uit een terrarium. Hij legde uit hoe we de slang moesten aaien, met de richting van de schubben mee. Toen iedereen uitgekeken was zijn we naar buiten gegaan en de dierentuin in gegaan. Helaas begon het toen te regenen. Nadat de gids was weggegaan zijn we zelf nog even gaan kijken en zijn we gezamenlijk gaan eten. We kregen een bak friet en een beker drinken.

Julian Clyncke

misdienaars zeesterDe middag:
Nadat we gegeten hadden zijn we alleen door de dierentuin gelopen. We zijn toen gaan kijken naar de nachtdieren, maar na veel zoeken ontdekten we dat die ruimte verbouwd werd. Toen we dit ontdekten zijn we naar de zeehonden gegaan. Daarna gingen we naar vriesland, daar hebben we gezellig naar de zeeotters en de pinguïns gekeken. Toen we uit vriesland liepen kwamen we onze groep tegen die ons vertelde dan we nog niet alleen mochten lopen, want ze waren ons kwijt.
Toen zijn we met onze groep naar de insecten en reptielen gaan kijken. Toen we daar alles hadden gezien mochten we ineens wel alleen lopen, als we maar om vier uur bij de uitgang waren. Het was toen half drie, we konden dus nog anderhalf uur door de dierentuin lopen. We zijn eerst naar de vissen gaan kijken waar we mooie foto's hebben gemaakt en het boeiende onderwaterleven hebben bestudeerd. Hierna zijn we naar de apen gaan kijken. Daarna zijn we naar de tropische tuin gaan kijken waar hele leuke karpers waren die je kon aaien. Toen was het inmiddels al vier uur en moesten we naar de uitgang waar we nog even in een souvenirs kraampje hebben gekeken.

Stefan Lampaert

Verslag vanuit groep 5

We vertrokken om 9.00 met de bus naar Antwerpen. Dat ging wel snel voordat je het wist zat je in Antwerpen in de Zoo. We moesten daar toen een aantal minuten wachten totdat de gidsen kwamen. Intussen gingen we naar de Flamingo's kijken.
Toen de gidsen er waren werden we in groepen verdeeld en elke groep ging zijn eigen weg. Wij gingen met onze groep met de gids apen bekijken. Dat was wel interessant. De gids wist er veel over te vertellen. Soms stond je erg lang bij een aapje omdat hij er veel over wist en omdat we veel vragen hadden. Toen het voor de lunch begon te regenen was de Gids verdwenen en stonden we met heel de groep onder de kiosk totdat het 13.00 was en toen gingen wel met ze allen lunchen.
Het lunchen was heel gezellig. We zaten met heel de groep met 2 tafels aan elkaar. De Acolieten in onze groep kwamen allemaal uit andere dorpen, dat was wel leuk. Ik was wel de enige van Hulst.
Daarna gingen wel met de groep zonder gids naar de andere dieren in de Zoo bekijken. Ook zijn we naar de Zeeleeuwenshow gegaan. Dat viel wel een beetje tegen. Ik had eigenlijk verwacht dat ze meer konden. Ze sprongen nog niet eens door een hoepel! Verder verzamelden we ons allen bij de souvenirwinkel aan het einde van de trip. Daarna gingen we met ze allen weer naar huis.Het was alleen zonde dat er af en toe een buitje was.
Het was wel een leuke dag.

Marie-Laure van Roozendaal

Foto's van de dag in de dierentuin in Antwerpen

   • in 2003 hebben de misdienaars:
misdienaars fietsen2003