150910 Uitnodiging tv opnamens Nederland zingt in HulstOp dinsdag 13 oktober neemt de Evangelische Omroep het programma Nederland Zingt op in de H. Willibrordusbasiliek in Hulst. Aan deze opname werkt onder andere een groot gemengd koor mee dat is samengesteld uit diverse koren uit de regio. Begeleidende musici zijn ondermeer Joost van Belzen (Isoréorgel) en Peter Wildeman (koororgel). Ook is er een koperkwartet
bestaande uit Pascal van de Velde (trompet), Bianca Egberts (trompet), Jurgen van Oostenbrugge (trombone) en Alex van Eenennaam (trombone). De koor- en samenzangleiding is in handen van Martin Zonnenberg. De EO nodigt iedereen van harte uit om mee te komen zingen. Gratis kaarten zijn te bestellen via www.nederlandzingt.nl.

Nederland Zingt
Delen van de opnames zijn het hele jaar door te zien in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt op Zondag. In deze programma’s, die honderdduizenden Nederlanders bekijken en beluisteren, staat het geestelijke lied centraal. De liederen gaan over wat God heeft gedaan en gaat doen. Liederen van gelovige mensen in bijna alle omstandigheden van het leven. Ze worden gezongen op blijde dagen, maar ook in periodes van rouw.

Gratis aanmelden
De EO hoopt op veel enthousiaste mensen die meezingen in de samenzang op dinsdag 13 oktober. De aanvang is 19.45 uur. Vanaf 18.45 uur zijn de deuren open. In verband met de opnames dienen bezoekers vóór 19.30 uur aanwezig te zijn. Meer informatie is te vinden op www.nederlandzingt.nl.

Nederland Zingt, iedere zaterdagavond om 19.00 uur op NPO2. Nederland Zingt op Zondag, iedere zondagmorgen om 9.05 uur op NPO2.