180618 eerste mis tom kouijzerTom was zondag 17 juni 2018 ook voor zijn eerste heilige mis in de basiliek van Hulst. Een heel andere ervaring dan de wijding zelf. Nu was Tom hoofdcelebrant in de eucharistieviering. De concelebranten waren pater Ad Blommerde, die de preek verzorgde, pater John O’Gara, overste communiteit maristen in Dublin, pater David Corrigan, pastoor van de St. Teresa’s parochie in Dublin en pastoor Wiertz. De liturgie van de viering werd ondersteund met zang door het dameskoor.

In de viering waren zo’n driehonderd mensen aanwezig om samen met Tom de eerste heilige mis te vieren. Onder hen waren opnieuw veel paters maristen aanwezig. Zij wilden ook zijn eerste heilige mis meevieren alvorens weer over de wereld uit te vliegen.

De viering stond in het teken van vertrouwen en geduld. Deze keer waren de lezingen niet door Tom zelf uitgekozen. Het waren de lezingen van deze zondag, die universeel over heel de wereld werden uitgesproken.

Pater Ad Blommerde vertaalde het evangelie naar deze tijd. Het zaad ontkiemt en schiet op, maar de boer kan niet bevroeden wat het resultaat zal worden. Dit ligt in Gods handen. Pater Blommerde haalde hierbij Roland Holst aan met de ploeger. Tevens nodigde hij ons uit om niet pessimistisch te zijn, maar vertrouwen in God te hebben, vooral dat het vroeg of laat goed komt in deze wereld, met ons. Het kan tijd kosten. Hiervoor wordt dan ook opgeroepen tot geduld. Ook kost het energie, hard werken, maar ook vertrouwen als het even tegengaat. Wij moeten geloof hebben in de toekomst.

Het was doodstil in de basiliek. Er werd met veel aandacht geluisterd. Er heerste harmonie. Iedereen was in gemeenschap bij elkaar. Tom sprak met veel vertrouwen het eucharistisch gebed uit. Dat deed een ieder goed.

Evenals na de wijding was er ook nu de gelegenheid de neomist te feliciteren met zijn wijding. Deze keer verliep het iets sneller dan de dag ervoor. De reden hiervoor was dat veel mensen bij beide vieringen aanwezig zijn geweest. Tom, de wijding en de eerste mis hebben diepe indruk op ons achtergelaten. Het gaat je goed.

film en foto's van de eerste heilige mis van Tom Kouijzer

Klik hier om de film te bekijken van de eerste H. mis van Tom Kouijzer, gemaakt door dhr. W. Wullems.

De foto's zijn gemaakt door dhr. R. Haerens