Klik op de foto's voor een vergroting

201208 kindjewiegen 1201208 kindjewiegenIn een tijd dat veel dingen niet door kunnen gaan is het fijn te melden dat de werkgroep Kindjewiegen en kinderen uit Koewacht, in een aangepaste versie het traditionele Kindjewiegen toch kunnen brengen. Maria, hoogzwanger, moest nog op reis. Op een ezel en dan bevallen in een stal, niet echt de kraamtijd, die ze voor ogen had. Toch werd het een moment, waar ook ruim 200 jaar later nog verhalen over worden verteld.

De kinderen uit Koewacht zingen liedjes en presenteren zich als levende kerststal. Natuurlijk met een échte baby. We hopen dat voor jong en oud ook deze manier van presenteren een momentje geluk in 2020 brengt. Kindjewiegen is vanaf 22 december een week lang te zien bij Omroep Hulst. (Delta kanaal 112, KNP 1435, of via de website van de zender)

201122 schuld hulp maatjeIn Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in de gemeente Hulst. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Hulst helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment 8 SchuldHulpMaatjes. Dat moeten er meer worden. Ben jij ons nieuwe maatje?

Wat doet een maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger, die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

SchuldHulpMaatje worden

Na een driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met coördinator Rob van der Hulst of Vera Verstraeten via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

201116 beste parochianen wielNoodgedwongen groet ik u allen hartelijk vanuit mijn woon- en leefomgeving. Een heupoperatie is er de oorzaak van dat ik even niet actief kan zijn.
Ik hoop van harte dat het goed mag gaan met uzelf en met allen om u heen. Ik weet dat ook in de afgelopen weken niets stil heeft gestaan. Er zijn mensen gestorven. Mensen ziek geworden. Er is ook maatschappelijk van alles aan de hand en in Amerika werd in de persoon van Joe Biden een nieuwe president gekozen. Er is van alles gebeurd, zoals dat steeds en steeds weer gebeurt.
We leven met zijn allen in een moeilijke en beperkende tijd. Jongeren kunnen niet veel. Ouderen ook niet. En daar komt voor velen de angst nog bij. Gelukkig zitten we allemaal in dezelfde schuit, wereldwijd. Iedereen heeft ermee te maken. Hoe lang het nog duurt? De vraag of dit de beperkingen zijn of dat er nog weer andere zullen komen? Wat kunnen wij als Kerk doen en betekenen?
Lieve mensen, gelukkig is de Kerk ook een constante. En mag en kan ze dat zijn. We komen samen in onze ontmoetingen met de Heer, we kunnen maar met weinigen samenkomen, maar we komen samen.
Misschien mag ik, waartoe ik eerder ook al opriep, maar waartoe zeker ook nu in deze laatste periode van het jaar opgeroepen mag en kan worden, u, jou, ertoe uitnodigen heel klein en bescheiden jouw van harte ‘op anderen betrokken zijn’, zichtbaar te maken en woorden te geven. Ik denk dan aan een telefoontje, een kaartje, een tekening, een appje, een mailtje en wie weet wat er nog meer zou kunnen. Zo’n klein gebaar is fijn voor de ontvanger, maar ook voor de ‘zender’. Het maakt ons met elkaar ook sterker!
Beste allemaal, nog vier weken zeker sta ik aan de zijlijn. Met de hoop en de verwachting dat ik daarna voldoende mag zijn hersteld.
Ik weet dat onze parochies en wij allen in de goede handen zijn!

Met een hartelijke groet,
pastoor Wiel Wiertz

201109 nieuwe secretaresse Dit jaar namen we afscheid van Miek Kegels op papier. Vanwege haar ziekte en COVID-19 is het nog niet gelukt lijfelijk afscheid te nemen, maar dat staat nog te gebeuren.

Zoeken naar een nieuwe secretaresse is niet de gemakkelijkste opgave, want een duizendpoot is niet gemakkelijk te vinden. Toch, we hebben Lia bereid gevonden ons team te verstevigen. We wensen haar veel succes en een vruchtbare samenwerking. Lia stelt zich voor:

Mijn naam is Lia van Kessel en ik woon in Kloosterzande. Op dinsdag 3 november ben ik begonnen als secretaresse van het parochiebestuur. Ik ben ook als vrijwilliger actief in de parochiekern H. Cornelius te Lamswaarde. Op Lamswaarde ben ik lid van het kosterteam en van de parochiekern-commissie. Thuis teel ik samen met mijn man kersen en hebben we een groepsaccommodatie in onze schuur voor families en groepen, die van onze omgeving willen genieten.

Als secretaresse van het parochiebestuur hoop ik de taken van de bestuursleden en het contact met en tussen de parochiekernen te kunnen ondersteunen.

Lia van Kessel

201109 Een mistige morgenNa stralende eerste communievieringen, mogen we deze maand de tieners in onze parochies met vormselkracht de wereld in sturen, met de kracht van de heilige Geest, de Helper! Hoe mooi om te zien hoe jongens en meiden na een jaar van voorbereiding naar voren komen lopen en zelf de keuze maken en vragen: “Wilt u mij vormen”. Het antwoord kan alleen maar een volmondig “Ja” zijn! Want in deze tijd, waar de mist de akkers en de velden kan bedekken, gloort de hoop van geloof en liefde - een stralend gezicht. Met de jonge gezinnen in onze parochies, de tieners en de jongeren, kijken we in de toekomst van de Kerk. Hoe al deze jonge mensen te bereiken, hoe weten we of en wat ze vragen van de Kerk en wat kunnen we aanbieden? Het zijn vragen waar we ons over blijven buigen en ook uw hulp bij kunnen gebruiken. Deze tijd leert ons de digitale mogelijkheden, waardoor de Kerk beter vindbaar is op internet en zomaar spontaan kan opduiken op Facebook of Instagram. Ons kerkelijk leven is als het polderlandschap - zondagochtend vroeg op weg van Terneuzen naar Kloosterzande - mist over de wateren en de akkers, een waterige zon en na het samen vieren is de mist opgetrokken en straalt de herfstzon. Wat een mooi gezicht.

kapelaan Jochem van Velthoven